Tuesday, March 15, 2016

SPM 2015 : Pelajar Terbaik Negeri Perlis

                                                 ASSALAMUALAIKUM


Apa khabar semua?
Dah lama niena tak berblogging kan? Kalau berblogging pun sempat join GA and segmen ja. Hari tu niena ada cerita laptop akak niena rosak, sekarang laptop abg yang niena tgh guna utk blogging pulak ada masalah. Masalah apakah? Nanti niena cerita dalam entry yang lain. Sekarang kedua-dua laptop tu pun dah selamat masuk 'hospital'..wakaka >"<

Sekarang niena nak cerita pasal result SPM yang baru umum dua minggu lps. Alhamdulillah sekolah Niena, SMKA (P) Alawiyah Kangar Perlis, telah berjaya melahirkan 2 org pelajar yg mendapat straight A+ selama 2 tahun berturut-turut.. Tahun lepas Kak Najwa, tahun ni Ummi Hajidah. She's my classmate. Tumpang bangga jap.. Hahaha :-):-) mabruk 'alaik ya ummi. Kebanyakan pelajar di sekolah niena ambil 11 subjek termasuklah niena. But, Ummi tambah subjek seni, so kiranya dia dapat 11A+ 1A..

Talking about Ummi, she has a good attitude. For me, she is a humble person. Sentiasa merendah diri dengan ilmu yang ada. Ummi jugak tak pernah kedekut ilmu. Bila ada subjek yg Niena kurang faham, especially in addmath, Niena akan tanya dia. Ummi pandai melukis, so mmg sesuailah dia ambik subjek seni..Ummi pandai lukis anime jepun. Cute sangat ^_^

Apa yg Niena nampak dari Ummi ialah, dia seorg yg menghormati guru. Niena tak pernah dengar dia mengata cikgu2. Ye lah, barulah berkat ilmu yg kita dpt kan? Lagi satu Ummi seorang yang focus dlm kelas. Niena jarang tengok dia sembang or tidur dlm kelas. Bukan mcm niena selalu ja mata ni nak terpejam especially time PSI and Sejarah..Hahaha..selalu jugak Niena suruh deskmate Niena, Sabirah cubit tangan Niena, kononnya tak nak kasi mengantuk..hoho..kadang2 berhasil kadng2 tak pun >"<

Ummi dinobatkan sebagai pelajar terbaik negeri Perlis.. Congrates Ummi :-) .. Tahun ni 11 org dpt straight A di sekolah Niena and I'm not one of them.. Nak jugak kutip 2 B.. Tapi, Alhamdulillah Niena syukur sangat dengan apa yg Niena dpt. Dapat result mcm ni pun Niena tak jangka sebabnya waktu exam hari tu rasa mcm banyak buat salah ja :-) Alhamdulillah for everything. Kita dah usaha, hanya Allah yg tahu apa yg terbaik untuk kita. Allah is the Best Planner..

Tunggu enrtry yang lain dari Niena..

Wassalam..

1 comment:

  1. Salam Cik,

    Saya Syahmi dari http://hidup.my/ dan ingin menjemput untuk review
    laman web kami. Kami sangat hargai jika Cik boleh review laman web kami.
    Cik boleh hubungi saya dengan maklumat di bawah.

    Terima Kasih.

    Syahmi
    syahmiruhaizat@gmail.com

    ReplyDelete