Monday, August 7, 2017

MY NEW PROJECT !

ASSALAMUALAIKUM


Apa habaq semua?  Harap-harap semua sihat dalam lindungan Allah, InshaAllah.. Lama dah niena tak update entri baru. Bersarang habeh dah blog ni. Huhuhu.. idea nak tulis tu banyak, tapi nak type tu, ya ampun terasa malas yakmat…πŸ˜€πŸ˜€ muehehe.. niena banyak dah ketinggalan giveaway and segment yg super best, blogwalking etc..

Dah nak dekat 3 bulan niena cuti, duduk kat rumah ja, so I thought of some new projects! and guess what? SEWING ! yes, I did it ! 😍 dan kali ni niena nak buat barangan kraf yang comel2 tu dari kain felt. Jadi, niena pun search la cara nak buat dia, bahan dia, cara jahitan dia dari pak cik google. Rambang mata tengok design2 keychain cartoon yang kiut miut tu. 😍

So, niena pun start gi cari kain felt tu. Dekat sini susah sikit nak cari kain tu, dan niena pun tanya la kawan-kawan niena, mana tau kot depa tau kat mana nak cari. And Anis said, gi cari kat kedai Liu Emporium kat Kangar. Yap, kat sana memang ada tapi dia dah potong siap-siap saiz A4 ja. Jadi kalau nak buat bentuk yang lebih besar macam beg or anything, tak boleh lah. Niena pun pilih la kaler lawa-lawa. Nak dekat 7/8 keping jugak beli. Mak pesan jangan beli banyak-banyak sangat, satgi tengok-tengok tak buat pun. Hahaha.😴 Dah tau dah perangai anak dia ni, buat sesuatu cepat jemu then, tinggal situ ja benda tu.

Balik rumah dengan semangat berkobar-kobar ala-ala tentera *ceh over ! kita pun start la project tu. Belajar jahitan insang pari dari pak cik google susah sikit nak catch up, jadi niena belajaq dari my mom. Lepas dah belajaq, tup-tup eh senang ja jahitan ni. Tengok macam susah. Tu la, tak belajar tak tahu. Dah belajaq terus tahu!

Hasilnya, macam ni la..takda la kemas mana tapi boleh la untuk beginner macam niena ni..huhuhu..jangan banding dengan yang expert bab2 jahitan kraf felt ni pulak…hahaha..saya budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan eh? πŸ˜—


Yang bentuk owlie tu niena letak powerbank..
 Jahitan tepi-tepi tu la namanya jahitan insang pari..


Yang ni pulak niena letak tab...
Okeyla, setakat ni saja. Wassalam.. 

Monday, May 29, 2017

End Of Foundation at APIUM!

ASSALAMUALAIKUM



πŸ’šπŸ’šSelamat menyambut Bulan Ramadhan!!πŸ’šπŸ’š



Alhamdulillah hari ni dah hari ke-3 Umat Islam berpuasa kan..
Kedatngan ramadhan yang senantiasa dinantikan setiap tahun
Bulan yang penuh barakah. Madrasah Ramadhan yang mendidik kita melaksanakan tuntutan-tuntutan kita sebagai hamba-Nya untuk diamalkan juga pada bulan2 lain.
Moga2 Ramadhan kali ini kita manfaatkan sepenuhnya, jangan biarkan ia berlalu begitu saja.

Alhamdulillah juga, tahun ni niena berpeluang meraikan Ramadhan bersama-sama keluarga.
Setelah setahun menimba ilmu di Bumi Serambi Makkah, Kelantan, akhirnya tamat sudah pengajian  di sana.
Dah 2 minggu niena balikk..menunggu panggilan kemasukan ke ijazah sarjana muda pula..
oh, kelmarin junior kami dah daftar masuk di APIUM Nilam Puri. 
Selamat datang adik-adik!!!Tahniah ..
 Kalau ada kamusykilan yang nak ditanyakan, hakak ni sedia membantu..
heeheheheπŸ˜—

Siapa di sini pernah ada pengalaman menjawab ujian MEdSI?
Boleh kongsikan pengalaman anda semua tak?
Sebab esok niena dapat panggilan ujian MEdSI..
😊😊
Terima kasihhh.......

Sunday, January 29, 2017

MAKAN DI THE MANHATTAN FISH MARKET !

ASSALAMUALAIKUM




Disebabkan cuti CNY ni niena tak balik rumah, so niena dengan 2 orang kawan decided nak jalan2 cari makan + cari barang..
Sebab, misi kami *acewah  ialah jalan2 cari makan and of courselah makan kat tempat yang kita tak penah pegi lagik..
muehehe..
😁😁

So, kami pun pegilah ke KB Mall, but sebelum tu singgah PSK dulu, cari barang yang family pesan.

Dalam KB Mall, kami gi The Manhattan Fish Market.
Tak pernah rasa makan kat sini lagi.
And this restaurant terkenal dengan seafood dia...
So, kita cuba je lah ya..
Pelan asal nak gi KB Burger Bakar but ingatkan CNY ni dia tutup..
Tup2 niena tgok IG kawan niena yang lain post makan kat situ.. Rupa-rupanya tak tutup laah..
huhuhu😫😫😫
Takpalah, KB Burger Bakar next mission!!

Disebabkan dah lama craving spaghetti, so niena pesan Cajun Chickie Marinara, Mushroom Soup, and Chocolate Milkshake.
Kawan niena, Mira pesan Spicy Seafood Olio, mushroom soup and also chocolate milkshake..
Aina pulak dia pesan Manhattan Fish 'n Chips, Mushroom Soup n air(lupa nama). πŸ˜‚


Spaghetti Cajun Chickie Marinara yang niena makan tu sedapp!! 
Niena kalau spaghetti mmg no 1! Bagi je la spaghetti apa pun.
Fish n chips tu pun serius sedapp..sos atas dia tu yang membuatkan fish n chips tu bertambah sedap..
spaghetti olio tu pun not bad..sedapp..ada sotong udang n lala kot..
Makanan dia pun banyak, kenyang la perut makann..Alhamdulillah
overall makan semua sedapppp...
yang paling sedap chocolate milkshake diaa..πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹
And harga dia berpatutan la kan dengan tempat diaa..
Yang ni semua sekali RM115.00
Kalau pandai ambil yang set punya, lagi untung..
Ada waitress/waiter yang akan guide

Nak tengok Menu, bolehla pergi ke website The Manhattan Fish Market Malaysia
........................................

Okay, that's all from me..Kalau nak cuba makan  di sini, sila-silakan lahh..
InshaAllah semua sedap2